Pindrušovy portobello žampiony s piniemi


Hlavní chod, Party snacky / 08.05.2018
Alergeny: bez alergenů

Vytisknout recept
Pindrušovy portobello žampiony s piniemi
Celý život nejím houby, až tyhle Pinrdušovy báječné portobello žampiony jsem vzala na milost. Jsou super, a když si do nich nedáte sýr, tak jako já, tak v nich, světe div se, není žádný alergen, Naučil mě je jeden švýcarský zapálený kuchař, který se přezdívky Pindrušák už asi nezbaví. Jestli někdo z vás viděl prehistorickou pohádku o Pindruších, tak pochopí, že portobello kloboučky jsou jako ty jejich. Zdar dobrému jídlu a švýcarské pohostinnosti. Dobrou chuť.
Doba přípravy 5 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Doba přípravy 5 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. žampiony nejdříve zbavíme nohy a očistíme
  2. připravíme si marinádu - smícháme balzamikový ocet, olej, sůl, pepř a natrhanou bazalku na menší kousky
  3. česnek nožem rozetřeme do pasty a potřeme vnitřek žampionů
  4. žampiony dáme do zapékací misky a posypeme piniemi
  5. marinádu nalijeme na žampiony a nechám alespoň 30 minut marinovat
  6. troubu předehřejeme na funkci gril na 200 st. C a grilujeme max. 20 minut
  7. podáváme s opečeným chlebem pokapaným olivovým olejem
Poznámky k receptu

Báječná je i verze, kdy na posledních pár minut žampiony posypete parmezánem nebo jeho vege verzí.