Celý život nejím houby, až tyhle Pinrdušovy báječné portobello žampiony jsem vzala na milost. Jsou super, a když si do nich nedáte sýr, tak jako já, tak v nich, světe div se, není žádný alergen, Naučil mě je jeden švýcarský zapálený kuchař, který se přezdívky Pindrušák už asi nezbaví. Jestli někdo z vás viděl prehistorickou pohádku o Pindruších, tak pochopí, že portobello kloboučky jsou jako ty jejich. Zdar dobrému jídlu a švýcarské pohostinnosti. Dobrou chuť.
Doba přípravy | 5 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Doba nečinnosti | 30 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
- 2 kusy portobello žampiony
- 1 hrst piniová semínka
- 2 hrsti bazalka čerstvá
- 4 lžíce olivový olej
- 6 lžic balzamikový ocet
- 1/2 lžička sůl
- 1/4 lžička pepř
- 1 kus česnek stroužek
Suroviny
|
|
Pokyny
- žampiony nejdříve zbavíme nohy a očistíme
- připravíme si marinádu - smícháme balzamikový ocet, olej, sůl, pepř a natrhanou bazalku na menší kousky
- česnek nožem rozetřeme do pasty a potřeme vnitřek žampionů
- žampiony dáme do zapékací misky a posypeme piniemi
- marinádu nalijeme na žampiony a nechám alespoň 30 minut marinovat
- troubu předehřejeme na funkci gril na 200 st. C a grilujeme max. 20 minut
- podáváme s opečeným chlebem pokapaným olivovým olejem
Poznámky k receptu
Báječná je i verze, kdy na posledních pár minut žampiony posypete parmezánem nebo jeho vege verzí.