Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko
Vytisknout recept
Rebarborová bublanina
Když nadýchaný a lehký dezert, tak rozhodně klasická bublanina. No a proč ne s rebarborou. Dá bublanině lehce nakyslou chuť a tak nějak letní nádech. S lžící bílého řeckého jogurtu nebo vanilkové zmrzliny je báječná. Dobrou chuť.
Pokyny
rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha
žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej a mouku promíchanou s práškem do pečiva
do těsta lehce vmícháme vyšlehané bílky
těsto nalijeme do formy na pečení vyložené pečícím papírem a necháme 5 minut odpočinout
navrch těsta položíme plátky rebarbory a pečeme 35 minut na 180 st. C