Rebarborová bublanina


Dezert / 20.05.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Rebarborová bublanina
Když nadýchaný a lehký dezert, tak rozhodně klasická bublanina. No a proč ne s rebarborou. Dá bublanině lehce nakyslou chuť a tak nějak letní nádech. S lžící bílého řeckého jogurtu nebo vanilkové zmrzliny je báječná. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porcí
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
  2. oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha
  3. žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej a mouku promíchanou s práškem do pečiva
  4. do těsta lehce vmícháme vyšlehané bílky
  5. těsto nalijeme do formy na pečení vyložené pečícím papírem a necháme 5 minut odpočinout
  6. navrch těsta položíme plátky rebarbory a pečeme 35 minut na 180 st. C