Rychlé risotto ala Itálie


Hlavní chod / 10.07.2018
Alergeny: 7 Mléko, 9 Celer

Vytisknout recept
Rychlé risotto ala Itálie
Jak je z mých receptu vidět, tak rýže je se mnou stále a všude. Byla se mnou letos i na festivale ve Varech a to díky mé kolegyni Saše. Tenhle recept je její a báječně mi zpříjemnil šílenost stravování v tom zmatku. Takže díky Sašo a dobou chuť.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
porcí
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. na 2 lžících oleje orestujeme cibulku pokrájenou na malé kostičky, přidáme rýži a promícháme
  2. zalijeme vývarem a dusíme 10 minut, stále hlídáme a promícháváme
  3. na druhých 10 minut přilijeme víno a dusíme do změknutí
  4. fazolové lusky podusíme v osolené vodě do poloměkka, pokud máme lusky mražené, tak je přidáme na posledních 5 minut k rýži rovnou
  5. kuřecí maso osmahneme na zbylém oleji a slanině do zezlátnutí a přidáme k rýži
  6. na talíři postrouháme parmezánem