Doba přípravy | 20 minut |
Doba nečinnosti | 30 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
Avo tatarák
- 2 kusy avokádo ready to eat
- 1 lžíce vege hořčice gurmán nebo medová náhrada: vege majolka
- 1/5 lžička pepř a sůl
- 1 hrst rukola
Jahodový tatarák
- 200 g čerstvé jahody
- 1 hrst čerstvá máta
- 1 lžíce med
- 1 lžíce balzamiková pasta
Suroviny
Avo tatarák
Jahodový tatarák
|
|
Pokyny
- avokádo nakrájíme na malé kostičky a smícháme s hořčicí, solí a pepřem
- do formy na tatarák na dno vyložíme rukolu a naplníme formu avokádovou směsí a upěchujeme
- jahody nakrájíme na jemné kostičky, necháme pár minut odstát, aby pustila tekutina
- tekutinu odstraníme, smícháme s medem, balsamikem a nasekanou mátou na drobné kousky
- do formy na tatarák napěchujeme směs jahod a obložíme pár lístky máty
- oba tataráky dáme na 30 minut vychladit
- podáváme s opečeným toustem a třeba kukuřičnými chipsy
Poznámky k receptu
Tip...
pokud nemáme formičky na tataráky, tak použijeme hrneček, který lehce vymažeme olejem