Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko
Vytisknout recept
Čokoládový fondán
Spojení chuti kvalitní hořké čokolády, kyselosti malin a chladivé smetanové zmrzliny je ideální k nedělní kávě. Nebo i ke kávě zítra, pozítří, prostě kdykoliv se vám zasteskne po něčem hříšně dobrém. A pochopitelně to jde to i ve zdravějším provedení. Dobrou chuť.
Pokyny
čokoládu dáme spolu s máslem rozpustit do vodní lázně
vejce vyšleháme s cukrem do hladké pěny
čokoládu vmícháme do vaječné pěny a přidáme mouku
malé zapékací misky vymažeme máslem nebo olejem a rozdělíme do nich těsto
pečeme v předehřáté troubě max. 15 minut
hlídáme pomocí párátka - u kraje musí být těsto upečené, uprostřed ale polotekuté
na pánvi rozpustíme maliny s cukrem do kašovité konzistence
podáváme s malinovým přelivem a kopečkem zmrzliny