Čokoládový fondán


Dezert / 22.07.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Čokoládový fondán
Spojení chuti kvalitní hořké čokolády, kyselosti malin a chladivé smetanové zmrzliny je ideální k nedělní kávě. Nebo i ke kávě zítra, pozítří, prostě kdykoliv se vám zasteskne po něčem hříšně dobrém. A pochopitelně to jde to i ve zdravějším provedení. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
porcí
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. čokoládu dáme spolu s máslem rozpustit do vodní lázně
  2. vejce vyšleháme s cukrem do hladké pěny
  3. čokoládu vmícháme do vaječné pěny a přidáme mouku
  4. malé zapékací misky vymažeme máslem nebo olejem a rozdělíme do nich těsto
  5. pečeme v předehřáté troubě max. 15 minut
  6. hlídáme pomocí párátka - u kraje musí být těsto upečené, uprostřed ale polotekuté
  7. na pánvi rozpustíme maliny s cukrem do kašovité konzistence
  8. podáváme s malinovým přelivem a kopečkem zmrzliny