Alergeny: 1 Lepek, 10 Hořčice, 12 Oxid siřičitý a siřičitany
Vytisknout recept
Kuře s pomeranči
Mám moc ráda kombinace slané a sladké chuti k masu, což pomeranče a zázvor zaručení splňují. Doporučuji naložit rovnou větší množství a na každé party budete za hvězdu. Při podávání s rozpečenou bagetkou nezbyde zaručeně ani kapka šťávy. Dobrou chuť.
Pokyny
z jednoho pomeranče a limetky vymačkáme šťávu, smícháme s hořčicí, sojovkou, olejem, nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem
maso očistíme, nakrájíme na větší kostky a naložíme do marinády alespoň na 1 hodinu, ideálně přes noc
pečeme v předehřáté troubě na 200 st. C max. 35 minut
na posledních 7 minut na maso nalijeme med
druhý pomeranč očistíme, rozdělíme na měsíčky a podáváme s masem a bagetkou
Poznámky k receptu
Tip...
Zkuste místo prsou do marinády naložit křídla nebo stehna, jen dle typu masa hlídejte správné propečení.