Vánoční cukroví a sladkosti se na mě valí ze všech stran. Snažím se to ustát a tak si dělám vánoční granolu. Snídám tak zdravější verzi sladkého a ne jen hromadu cukroví. Doporučuji udělat si zásobu do lednice a když budete mít o svátcích pocit, že potřebujete sladkost, tak bude po ruce a nemusí to být jen ráno. Dobrou chuť!
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 35 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
- 500 g bezlepkové ovesné vločky
- 200 g mandle
- 200 g brusinky
- 100 g lískové ořechy
- 100 g kandovaný pomeranč
- 4 lžíce skořice
- 8 ks celý badyán
- 200 ml kokosový olej
- 10 lžíce med
- 30 g kokos plátky
Suroviny
|
|
Pokyny
- ve velké míse smícháme vločky, mandle, brusinky, lískové ořechy, pomeranč a skořici
- směs zalijeme olejem a medem s důkladně promícháme
- rozložíme v rovnoměrné vrstvě na plech s pečícím papírem
- na granolu položíme badyán, který necháme na granole péct max. 15 minut, následně jej odebereme (je tam jen pro vůni)
- celkově pečeme 35 minut na 180 st. C a často promícháme
- na posledních 5 minut pečení přidáme plátky kokosu
Poznámky k receptu
Tip....
U této granoly je těžké nahradit mandle a lískové ořechy, ale pokud některé z nich nemůžete tak nahraďte jiným ořechem nebo arašídy.
Označila jsem zde alergen 12 Oxid siřičitý a siřičitany, protože často jsou sušené plody sířeny. Já používám jen nesířené suroviny, ale ne vždy jsou všude k dispozici, tak si to raději při nákupu kontrolujte.