Vánoční granola


Snídaně / 27.11.2018
Alergeny: 8 Skořápkové plody, 12 Oxid siřičitý a siřičitany

Vytisknout recept
Vánoční granola
Vánoční cukroví a sladkosti se na mě valí ze všech stran. Snažím se to ustát a tak si dělám vánoční granolu. Snídám tak zdravější verzi sladkého a ne jen hromadu cukroví. Doporučuji udělat si zásobu do lednice a když budete mít o svátcích pocit, že potřebujete sladkost, tak bude po ruce a nemusí to být jen ráno. Dobrou chuť!
Chod Snídaně
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porce
Chod Snídaně
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porce
Pokyny
  1. ve velké míse smícháme vločky, mandle, brusinky, lískové ořechy, pomeranč a skořici
  2. směs zalijeme olejem a medem s důkladně promícháme
  3. rozložíme v rovnoměrné vrstvě na plech s pečícím papírem
  4. na granolu položíme badyán, který necháme na granole péct max. 15 minut, následně jej odebereme (je tam jen pro vůni)
  5. celkově pečeme 35 minut na 180 st. C a často promícháme
  6. na posledních 5 minut pečení přidáme plátky kokosu
Poznámky k receptu

Tip....

U této granoly je těžké nahradit mandle a lískové ořechy, ale pokud některé z nich nemůžete tak nahraďte jiným ořechem nebo arašídy.

Označila jsem zde alergen 12 Oxid siřičitý a siřičitany, protože často jsou sušené plody sířeny. Já používám jen nesířené suroviny, ale ne vždy jsou všude k dispozici, tak si to raději při nákupu kontrolujte.