Doba přípravy | 45 minut |
Doba vaření | 0 minut |
Porce |
ks
|
Suroviny
Lísko-oříškové
- 100 g sušené fíky
- 100 g lískové ořechy
- 70 g mandle
- 100 g sušené meruňky
- 40 g lněné semínko
- 3 lžíce med
- 2 lžíce kokosový olej
- 1 špetka sůl
- 20 g lískové ořechy drcené
Kokosové
- 100 g sušené datle
- 100 g kokos strouhaný
- 70 g kešu ořechy
- 50 g rozinky
- 40 g dýňová semínka
- 2 lžíce javorový sirup
- 2 lžíce kokosový olej
- 1 špetka sůl
- 20 g kokos strouhaný
Vlašské ořechy - kustovnice
- 100 g sušené datle
- 100 g vlašské ořechy
- 70 g sušené brusinky
- 30 g slunečnicové semínko
- 30 g hořká čokoláda 70%
- 1/3 lžička vanilka
- 2 lžíce med
- 2 lžíce kokosový olej
- 20 g kustovnice čínská
Suroviny
Lísko-oříškové
Kokosové
Vlašské ořechy - kustovnice
|
|
Pokyny
- postup je naprosto totožný u všech tří druhů
- vždy dejte do robota všechny ingredience až na olej a rozdrťte
- přendejte do mísy a olej přidávejte až na konec, někde ho bude možné dát i méně
- směs by měla lepit jen lehce, aby se dobře tvarovalo
- poslední položka každého receptu je ingredience na obalení, pokud nemáte koupenou již nadrcenou verzi, tak v robotu nadrťte na požadovanou jemnost (oříšky jsou lepší hrubější, kustovnice naopak skoro na prášek)
- ruce si na dělání kuliček posypte obalovou ingrediencí, ať se to lépe koulí
- skladujte v lednici
Poznámky k receptu
Tip ...
Snad jen opět připomenutí, kontrolujte u sušeného ovoce alergen 12 Oxid siřičitý a siřičitany.