Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko, 8 Skořápkové plody
Vytisknout recept
Bezlaktózový cheesecake
Čistá láska! Jinak to nelze v případě tohoto cheesecaku nazvat. Stává se mi minimálně třikrát týdně, že na něj myslím. Ale péct ho pořád dokola by asi nudilo jak moje strávníky, tak vás. Užijte si ho. Dobrou chuť.
Pokyny
Sušenky rozdrtíme na malé kousky v hmoždíři nebo přes potravinovou fólii paličkou na maso.
Rozpustíme máslo a smícháme se sušenkami.
Do formy na dort vyložené pečicím papírem dáme sušenky s máslem a pomocí lžíce je rozprostřeme po celém dnu a přimáčkneme tak, aby byla hmota pevná.
V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, žloutky, cukr, vanilku a citronovou šťávu.
Směs šleháme pár minut ruční metlou dohladka. Nalijeme ji na sušenky a necháme pár minut odpočinout.
Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 35 minut. Cheesecake by měl být po obvodu zezlátlý a uprostřed lehce tekutý.
Cheesecake necháme vychladnout a podáváme s pistáciemi a mandlemi opraženými na suché pánvi.