Švestkový koláč s mákem a drobenkou


Dezert / 07.09.2019
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Švestkový koláč s mákem a drobenkou
Sezóna švestek je tu a jejich kombinace s mákem je pro mě snová. Mák je tak trochu, u dost z vás, na černé listině, tak jestli vás toto spojení neláká, vynechte jej a ke švestkám přidejte skořici a třeba mandle. Zrovna dnes jedeme tuto "bezmakovou" verzi a není jí co vytknout. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
plech
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
plech
Suroviny
Pokyny
  1. Připravíme si větší mísu a do ní dáme nejdříve všechen jogurt. Jeden kelímek si vymyjeme a osušíme, budeme s ním celý recept pracovat - odměřovat.
  2. Do mísy k jogurtu postupně přidáme mouku, cukr, olej, prášek do pečiva, vejce a vše důkladně promícháme, ideálně v robotu.
  3. Mák smícháme s třtinovým moučkovým cukrem. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
  4. Hrubou mouku, cukr a máslo promneme v misce na drobenku.
  5. Velký plech vyložíme pečicím papírem. Těsto nalijeme na papír a lehce rozprostřeme. Na těsto navrstvíme mák s cukrem, na něj poklademe švestky řezem nahoru a nakonec je posypeme drobenkou.
  6. Koláč necháme pár minut odpočinout a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C maximálně 40 minut.