Brownies jsme už všichni dělali a ochutnali na X způsobů. Tohle dnešní je s tvarohem a malinami a je to právě díky tvarohu prima lehčí verze.
V receptu je napsána hořká čokoláda 70%, ale zkuste být odvážní a dejte 100% čokošku, já ho z ní dnes dělala a je to super kombinace s tvarohem a kyselými malinami. Dobrou chuť.
Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 35 minut |
Porce |
kousků
|
Suroviny
- 125 g máslo máslo bez laktózy / kokosový olej
- 150 g hořká čokoláda 70%
- 4 lžíce kakao
- 200 g kokosový cukr
- 4 ks vejce 80 g hraška vanilka + 160 ml voda
- 120 g celozrnná hladká mouka rýžová celozrnná mouka
- 500 g měkký tvaroh tvaroh bez laktózy / veganský tvaroh
- 2 lžička vanilkový extrakt
- 1 ks vejce 20 g hraška vanilka + 40 ml voda
- 2 lžíce kokosový cukr
- 200 g mražené maliny
- 4 lžíce kokos strouhaný
Suroviny
|
|
Pokyny
- Máslo rozehřejeme a nalijeme do mísy, přidáme čokoládu nalámanou na menší kousky, kakao a oboje v teplém másle promícháme a necháme vychladnout.
- Vmícháme cukr, vejce, mouku a důkladně spojíme.
- V misce smícháme tvaroh, vanilkový extrakt, vejce a cukr.
- Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
- Čokoládové těsto rozetřeme jako první vrstvu ve formě, na něj dáme tvaroh a nakonec posypeme malinami.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 35 minut.