Pohanková kaše s ovocem a ořechy


Snídaně / 10.03.2018
Alergeny: 7 Mléko, 8 Skořápkové plody

Vytisknout recept
Pohanková kaše s ovocem a ořechy
Pohanková kaše je ideální vydatná snídaně, která zasytí na celé dopoledne. Dolaďte si jí ovocem, ořechy, kokosem, prostě vším co máte rádi. Já uvádím verzi dopňků, které mám k chuti pohanky nejraději. Barevné ráno a dobtou chuť.
Chod Snídaně
Kuchyně Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 5 minut
Porce
porce
Suroviny
Kaše
  • 200 g pohanka
  • 300 ml voda náhrada: mléko polotučné kravské / rýžové / mandlové / voda
Doplňky
Chod Snídaně
Kuchyně Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 5 minut
Porce
porce
Suroviny
Kaše
  • 200 g pohanka
  • 300 ml voda náhrada: mléko polotučné kravské / rýžové / mandlové / voda
Doplňky
Pokyny
  1. pohanku spaříme horkou vodou a scedíme
  2. mléko nebo vodu uvedeme k varu a pohanku do ní vysypeme, přikryjeme pokličkou a necháme dojít pár minut
  3. pokud máte rádi kaši tekutější konzistence, tak pohanku vaříme do úplného změknutí a přidáme lžičku másla
  4. přendáme do talíře a ozdobíme skořicí, ovocem a ořechy
Poznámky k receptu

Pokud chcete mít jistotu, že příprava kaše nezabere moc času, tak na trhu jsou moc dobré instantní pohankové kaše.

Jen sledujte, zda do nich není zbytečně přidáván cukr.