Doba přípravy | 5 minut |
Doba vaření | 25 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
- 100 g ovesné vločky
- 2 lžíce kokosový olej
- 1 lžíce slunečnice semínka
- 2 lžíce dýňe semínka
- 70 g kokosový cukr
- 4 lžíce kokosový sirup
- 1 lžička skořice
- 50 g kokos plátky
- 20 g rozinky nebo brusinky
- 20 g ořechy náhrada: bez ořechů / nahraďte sušeným ovocem
Suroviny
|
|
Pokyny
- vločky promícháme s rozpuštěným olejem, rozprostřeme na plech na pečící papír a pečeme na 170 st. C max. 10 minut, vločky lehce zezlátnou
- přendáme vločky zpět do mísy a důkladně promícháme s cukrem, sirupem a ostatními ingrediencemi, jen kokos a rozinky nebo brusinky necháme zatím zvlášť
- vše vrátíme na plech a pečeme dalších 10 minut
- na posledních 5 minut pečení přidáme kokos a rozinky nebo brusinky, pokud je budete péct od začátku, utvrdnou a budou hořké
Poznámky k receptu
Oves je velmi dobře snášen i celiaki, protože obsahuje jen malé množství gliadinu.
Ořechy - volte podle své chuti, skvělé jsou pistácie a makadamové ořechy.
Zalijte mlékem, které máte rádi nebo jogurtem. Granola je báječná s kokosovým jogurtem nebo jen čistě bílým.
Pozor na oxid siřičitý (E220) - při nákupu sušeného ovoce dávejte pozor na složení, doporučuji raději kupovat "nesířené" výrobky.