Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
Mrkvové hranolky
- 4 kusy mrkev
- 2 lžíce arašídový olej
- 1/4 lžičky sůl
- 3 lžíce parmezán náhrada: vege parmezán
Petrželové hranolky
- 4 kusy petržel
- 2 lžíce rýžový olej
- 1/4 lžičky sůl
- 1/2 lžičky římský kmín
Celerové hranolky
- 1 kus celer
- 2 lžíce rýžový olej
- 1/4 lžičky sůl
- 1/4 lžičky pepř
Batátové hranolky
- 1 kus větší batát
- 1 lžíce kokosový olej
- 3 lžíce parmezánu náhrada: vege parmezán
- 1/4 lžičky sůl
Chipsy z červené řepy
- 2 kusy větší syrová řepa
- 1 lžíce rýžový olej
- 1/4 lžičky sůl
- 1/4 lžičky pepř
Bramborové hranolky
- 4 kusy vetší brambora
- 2 lžíce slunečnicový olej
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička plnotučná hořčice náhrada: bez hořčice
- 1/4 lžičky sůl
Suroviny
Mrkvové hranolky
Petrželové hranolky
Celerové hranolky
Batátové hranolky
Chipsy z červené řepy
Bramborové hranolky
|
|
Pokyny
- danou zeleninu pokrájíme na proužky nebo kolečka, jak která tvarem dovoluje
- promícháme s olejem, kořením a případně sýrem
- troubu předehřejeme na 200 st. C a na plech s pečícím papírem nebo do keramických misek dáme vždy po druhu hranolek
- pečeme do zlatova
- každý druh bude, dle tloušťky nakrájení, hotov malinko v jiný čas, nenechávejte hranolky péct bez dozoru
Poznámky k receptu
Tip - k hranolkám se báječně hodí zakysanka, ať už klasická či kokosová. Skvělá je i čočková pomazánka (recept uveden samostatně).