Cookies s čokoládou


Dezert / 05.04.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 8 Skořápkové plody

Vytisknout recept
Cookies s čokoládou
Tyto skvělé cookies si můžete udělat pokaždé z jiného ořechového másla a tím měnit jejich základní chuť. Jsou křehké, jemné a slaďoučké. Zdravě sladké, pochopitelně. Můžete je doladit kokosem, brusinkami, rozinkami nebo různou čokoládou. Jsou fantastické teplé s hrnkem mléka nebo kávou. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
kusů
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
kusů
Suroviny
Pokyny
  1. vymíchejte ořechové máslo, cukr a vejce do hladké hmoty
  2. vmíchejte postupně cukr, olej, prášek do pečiva, sůl a na závěr čokoládu nasekanou na hrubé kousky
  3. rozdělte na plech s pečícím papírem na cca. 10 malých porcí pomocí dvou lžiček (těsto se bude lepit) a lžičkou vytvarujte malé placičky
  4. pečte na 200 max. 10 minut
  5. cookies budou po upečení velmi měkké, tak je nechte pár minut na plechu odpočinout, než je začnete na máčet do čokolády
  6. rozehřejte si čokoládu dle vlastní chuti a upečené cookies v ní namočte a případně posypte kokosem nebo oříšky