Kdo by neměl rád klasickou bábovku. Dá se ale udělat i bez ingrediencí, které nesmím jíst? Jistě a není to žádný problém. V tomto receptu naleznete u každého z alergenu náhradu. Tam, kde není u náhrady psáno množství, se poměr shoduje s množstvím původní suroviny.
Dobrou chuť.
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 40 minut |
Porce |
|
Suroviny
- 4 ks žloutek náhrada: 80g Hraška Vanilka + 160ml vody
- 200 g cukr moučka náhrada: kokosový cukr / kokosový sirup
- 1 dcl mléko polotučné kravské nákada: mandlové / rýžové / kokosové
- 1 dcl olej slunečnicový náhrada: rýžový / kokosový
- 200 g hladká mouka náhrada: špaldová / bezlepková / žitná
- 4 ks bílek náhrada: nedávat
- 1 ks prášek do pečiva náhrada: bezlepkový prášek do pečiva
- 4 lžíce kakao
Suroviny
|
|
Pokyny
- žloutky a cukr vyšleháme do hladké hmoty
- postupně přidáváme, mléko, olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
- vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha a lehce a postupně vmícháme do těsta
- pokud dáváte místo vajec Hrašku Vanilku s vodou, tak po smíchání všech ingrediencí více těsto našlehejte, abyste docílili jemnosti bábovky bez klasických našlehaných bílků
- pokud chceme bábovku mramorovou, tak si oddělíme část těsta a do něj vmícháme kakao (čím větší část těsta oddělíme a smícháme s kakaem, tím více bude bábovka kakaová)
- vymažeme a vysypeme formu
- do formy nejdříve nalijeme světlé těsto a potom kakaové
- bábovku před pečením necháme 5 minut odpočinout
- pečeme 40 minut na 180 st. C
Poznámky k receptu
Doplňky:
rozinky - pokud chcete bábovku doladit k dokonalosti, tak po 2 - 3 minutách pečení do bábovky vhodíme rozinky (kdyby byly rovnou v těstě, tak propadnout)
kokos - místo mouky na vysypání formy, můžete použít kokos