Bábovka


Dezert / 05.04.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Bábovka
Kdo by neměl rád klasickou bábovku. Dá se ale udělat i bez ingrediencí, které nesmím jíst? Jistě a není to žádný problém. V tomto receptu naleznete u každého z alergenu náhradu. Tam, kde není u náhrady psáno množství, se poměr shoduje s množstvím původní suroviny. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. žloutky a cukr vyšleháme do hladké hmoty
  2. postupně přidáváme, mléko, olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
  3. vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha a lehce a postupně vmícháme do těsta
  4. pokud dáváte místo vajec Hrašku Vanilku s vodou, tak po smíchání všech ingrediencí více těsto našlehejte, abyste docílili jemnosti bábovky bez klasických našlehaných bílků
  5. pokud chceme bábovku mramorovou, tak si oddělíme část těsta a do něj vmícháme kakao (čím větší část těsta oddělíme a smícháme s kakaem, tím více bude bábovka kakaová)
  6. vymažeme a vysypeme formu
  7. do formy nejdříve nalijeme světlé těsto a potom kakaové
  8. bábovku před pečením necháme 5 minut odpočinout
  9. pečeme 40 minut na 180 st. C
Poznámky k receptu

Doplňky:

rozinky - pokud chcete bábovku doladit k dokonalosti, tak po 2 - 3 minutách pečení do bábovky vhodíme rozinky (kdyby byly rovnou v těstě, tak propadnout)

kokos - místo mouky na vysypání formy, můžete použít kokos