Bábovka
Kdo by neměl rád klasickou bábovku. Dá se ale udělat i bez ingrediencí, které nesmím jíst? Jistě a není to žádný problém. V tomto receptu naleznete u každého z alergenu náhradu. Tam, kde není u náhrady psáno množství, se poměr shoduje s množstvím původní suroviny. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
1 10minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
1 10minut
Doba vaření
40minut
Suroviny
Pokyny
  1. žloutky a cukr vyšleháme do hladké hmoty
  2. postupně přidáváme, mléko, olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
  3. vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha a lehce a postupně vmícháme do těsta
  4. pokud dáváte místo vajec Hrašku Vanilku s vodou, tak po smíchání všech ingrediencí více těsto našlehejte, abyste docílili jemnosti bábovky bez klasických našlehaných bílků
  5. pokud chceme bábovku mramorovou, tak si oddělíme část těsta a do něj vmícháme kakao (čím větší část těsta oddělíme a smícháme s kakaem, tím více bude bábovka kakaová)
  6. vymažeme a vysypeme formu
  7. do formy nejdříve nalijeme světlé těsto a potom kakaové
  8. bábovku před pečením necháme 5 minut odpočinout
  9. pečeme 40 minut na 180 st. C
Poznámky k receptu

Doplňky:

rozinky – pokud chcete bábovku doladit k dokonalosti, tak po 2 – 3 minutách pečení do bábovky vhodíme rozinky (kdyby byly rovnou v těstě, tak propadnout)

kokos – místo mouky na vysypání formy, můžete použít kokos