Alergeny: 8 Skořápkové plody
Vytisknout recept
Borůvkové bezlepkové veganské muffiny
Mám ráda muffiny, jen v těch co mají pekárny a kavárny je většinou mléko... tedy nezbývá než občas doma vytáhnout formu a upéct si je. Dnes veganská verze a ještě bez lepku. No řekněmě si narovinu, je to slušná nálož na takovej klasickej borůvkovej muffin... ale díky mandlové a kokosové mouce je to vlastně prima změna. A ten kdo řeší nějaké intolerance a nebo třeba jede veganskou stravu, tak tenhle model rozhodně uvítá. Dobrou chuť.
Pokyny
Mouky, škrob, prášek do pečiva, cukr a sůl důkladně smícháme v míse.
Přidáme olej, mléko, šťávu z citrónu a vanilku a zapracujeme.
Na závěr přidáme borůvky a už jen lehce vmícháme.
Do formy na muffiny (12 ks) dáme papírové košíčky a ty po okraj vyplníme těstem. Necháme chvilku odpočinout a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C max. 30 minut.
Muffiny necháme zchladnout a podáváme s kokosovým jogurtem a čerstvým ovocem.