Červený burger


Hlavní chod / 18.03.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Červený burger
Proč si nedat jednou burger trochu jinak? Místo masa červená řepa a je to. Tak snadné, barevné a rychlé. Rozhodně vás překvapí, jak je chutný. Dobrou chuť.
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 25 minut
Porce
kusy
Suroviny
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 25 minut
Porce
kusy
Suroviny
Pokyny
  1. řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo, po chvilce pustí vodu, tak ji odstraníme
  2. do řepy vmícháme vejce (nebo mléko), sůl, koriandr a strouhanku
  3. až bude hmota pevnější konzistence a nebude lepit, tak vytvarujeme stejně velké placky a dáme je na pečící papír do trouby na 20 minut na 190 st. C
  4. na posledních pár minut dáme k burgerům rozpéct rozkrojené housky, aby byly křupavé
  5. housky potřeme majolkou, naplníme listy řepy, červeným burgerem a sýrem
Poznámky k receptu

Červenou řepu rozhodně použijte syrovou, předvařené verze nebudou fungovat.

Pokud máte problém s lepkem, ale i s dalšími potravinami (mléko, vejde atd.), tak při nákupu bezlepkového pečiva dávejte pozor na složení. Ve většině pečiva je mléko i vejce obsaženo. V potravinách se zdravou výživou se dá koupit pár vybraných druhů chleba bez mléka i vajec.