Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 25 minut |
Porce |
kusy
|
Suroviny
- 2 kusy čerstvená červená řepa
- 1 kus vejce náhrada: mléko polotučné kravské / rýžové
- 1/2 lžičky sůl
- 1/4 lžičky mletý koriandr
- 8 lžic klasická strouhanka náhrada: kukuřičná strouhanka / bezlepková strouhanka
- 2 kusy houska na burger náhrada: bezlepkové housky na burger viz. poznámky k receptu
- 2 hrsti řepné listy náhrada: špenátové listy nebo rukola
- 2 lžíce majolka náhrada: vege majonéza
- 2 plátky chedar sýr náhrada: vege chedar
Suroviny
|
|
Pokyny
- řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo, po chvilce pustí vodu, tak ji odstraníme
- do řepy vmícháme vejce (nebo mléko), sůl, koriandr a strouhanku
- až bude hmota pevnější konzistence a nebude lepit, tak vytvarujeme stejně velké placky a dáme je na pečící papír do trouby na 20 minut na 190 st. C
- na posledních pár minut dáme k burgerům rozpéct rozkrojené housky, aby byly křupavé
- housky potřeme majolkou, naplníme listy řepy, červeným burgerem a sýrem
Poznámky k receptu
Červenou řepu rozhodně použijte syrovou, předvařené verze nebudou fungovat.
Pokud máte problém s lepkem, ale i s dalšími potravinami (mléko, vejde atd.), tak při nákupu bezlepkového pečiva dávejte pozor na složení. Ve většině pečiva je mléko i vejce obsaženo. V potravinách se zdravou výživou se dá koupit pár vybraných druhů chleba bez mléka i vajec.