Červený burger
Proč si nedat jednou burger trochu jinak? Místo masa červená řepa a je to. Tak snadné, barevné a rychlé. Rozhodně vás překvapí, jak je chutný. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
2kusy 10minut
Doba vaření
25minut
Porce Doba přípravy
2kusy 10minut
Doba vaření
25minut
Suroviny
Pokyny
  1. řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo, po chvilce pustí vodu, tak ji odstraníme
  2. do řepy vmícháme vejce (nebo mléko), sůl, koriandr a strouhanku
  3. až bude hmota pevnější konzistence a nebude lepit, tak vytvarujeme stejně velké placky a dáme je na pečící papír do trouby na 20 minut na 190 st. C
  4. na posledních pár minut dáme k burgerům rozpéct rozkrojené housky, aby byly křupavé
  5. housky potřeme majolkou, naplníme listy řepy, červeným burgerem a sýrem
Poznámky k receptu

Červenou řepu rozhodně použijte syrovou, předvařené verze nebudou fungovat.

Pokud máte problém s lepkem, ale i s dalšími potravinami (mléko, vejde atd.), tak při nákupu bezlepkového pečiva dávejte pozor na složení. Ve většině pečiva je mléko i vejce obsaženo. V potravinách se zdravou výživou se dá koupit pár vybraných druhů chleba bez mléka i vajec.