Čokoládový fondán


Dezert / 22.07.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Čokoládový fondán
Spojení chuti kvalitní hořké čokolády, kyselosti malin a chladivé smetanové zmrzliny je ideální k nedělní kávě. Nebo i ke kávě zítra, pozítří, prostě kdykoliv se vám zasteskne po něčem hříšně dobrém. A pochopitelně to jde to i ve zdravějším provedení. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. čokoládu dáme spolu s máslem rozpustit do vodní lázně
  2. vejce vyšleháme s cukrem do hladké pěny
  3. čokoládu vmícháme do vaječné pěny a přidáme mouku
  4. malé zapékací misky vymažeme máslem nebo olejem a rozdělíme do nich těsto
  5. pečeme v předehřáté troubě max. 15 minut
  6. hlídáme pomocí párátka - u kraje musí být těsto upečené, uprostřed ale polotekuté
  7. na pánvi rozpustíme maliny s cukrem do kašovité konzistence
  8. podáváme s malinovým přelivem a kopečkem zmrzliny