Čokoládový fondán
Spojení chuti kvalitní hořké čokolády, kyselosti malin a chladivé smetanové zmrzliny je ideální k nedělní kávě. Nebo i ke kávě zítra, pozítří, prostě kdykoliv se vám zasteskne po něčem hříšně dobrém. A pochopitelně to jde to i ve zdravějším provedení. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
6porcí 15minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
6porcí 15minut
Doba vaření
15minut
Suroviny
Pokyny
  1. čokoládu dáme spolu s máslem rozpustit do vodní lázně
  2. vejce vyšleháme s cukrem do hladké pěny
  3. čokoládu vmícháme do vaječné pěny a přidáme mouku
  4. malé zapékací misky vymažeme máslem nebo olejem a rozdělíme do nich těsto
  5. pečeme v předehřáté troubě max. 15 minut
  6. hlídáme pomocí párátka – u kraje musí být těsto upečené, uprostřed ale polotekuté
  7. na pánvi rozpustíme maliny s cukrem do kašovité konzistence
  8. podáváme s malinovým přelivem a kopečkem zmrzliny