Znáte takový ten pocit, že máte na něco chuť a pohled do lednice to nevyřeší? Já dost důvěrně. Pak následuje vyndávání všech možných surovin a vytváření něčeho nového, neokoukaného, oku lahodícího a jak jinak než s obsahem rýže. No a to jsou tyto placky. Musím říct, že mě mile překvapila jejich jemnost a i studená verze je super. Dobrou chuť.
Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 40 minut |
Porce |
kusů
|
Suroviny
- 2 ks vejce náhrada: 40g Hraška Jemná + 80ml vody
- 1 hrnek ovesné vločky náhrada: bezlepkové ovesné vločky
- 1 hrnek rýže
- 1 hrnek mléko polotučné kravské náhrada: rýžové mléko / bezlaktozové mléko
- 1 ks menší cuketa
- 2 ks mrkev
- 50 g parmezán náhrada: vege parmezán
- 1/2 lžička sůl
- 1 lžička kurkuma
- 1/4 lžička pepř
Suroviny
|
|
Pokyny
- vločky namočíme do mléka
- rýži uvaříme běžným postupem dle typu rýže jakou máme
- cuketu a mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo
- uvařenou rýži smícháme s vločkami, cuketou, mrkví a nastrouhaným parmezánem
- vmícháme vejce, kurkumu, sůl a pepř
- na plech vyložený pečícím papírem rozdělíme těsto na stejné porce a lžící vytvarujeme placky
Poznámky k receptu
Tip...
Jestli máte směs moc tekutou (cuketa pouští dost vody), tak přidejte vločky navíc.
Máte tvořítko na tatarák ? Použijte ho na tvoření placek, budou pak dokonale stejné.
Pokud nutně nejedete vege verze jídla, tak si přidejte do těsta šunku nebo slaninu, báječně placky doplní.