Dýňové šílenství je zase tu. Tentokrát naprostý hokus pokus, ale úspěch byl s komentářem: "Mamíí, příště klidně udělej jen čistě dýňovou verzi, je super." A to je pro mě asi ta největší odměna, když se po tom, co uvařím nebo upeču, jen zapráší. Občas to nestihnu ani vyfotit. Tak zkuste tyhle krásně barevné sympaťáky. Dobrou chuť.

Doba přípravy | 25 minut |
Doba vaření | 35 minut |
Porce |
kusů
|
Suroviny
dýňové těsto
- 200 g dýňové pyré
- 250 g měkký tvaroh náhrada: tvaroh bez laktózy
- 150 g třtinový cukr náhrada: kokosový cukr
- 2 ks vejce
- 200 g hladká mouka náhrada: bezlepková mouka
- 100 ml rýžový olej
- 2 lžičky prášek do pečiva náhrada: bezlepkový prášek do pečiva
čokoládové těsto
- 200 g kokosový cukr
- 4 ks vejce
- 100 ml mléko polotučné kravské náhrada: rýžové mléko
- 100 ml rýžový olej
- 200 g hladká mouka náhrada: bezlepková mouka
- 2 lžičky prášek do pečiva náhrada: bezlepkový prášek do pečiva
- 100 g hořká čokoláda 70%
Suroviny
dýňové těsto
čokoládové těsto
|
![]() |
Pokyny
- Dýňové těsto
- Pokud nemáme mražené dýňové pyré (ať už koupené, nebo vlastní výroby), očistíme dýni hokaido, uvaříme ji ve vodě a rozmixujeme.
- Dýňové pyré necháme vychladnout.
- Tvaroh, vejce, cukr a olej utřeme do hladké pěny.
- Vmícháme dýňové pyré, mouku a na závěr prášek do pečiva.
- Čokoládové těsto
- Oddělíme bílky od žloutků, bílky ušleháme do tuha.
- Žloutky utřeme s cukrem do hladké pěny, přidáme mléko a olej.
- Do těsta zapracujeme mouku, lehce vmícháme bílky a prášek do pečiva.
- Na závěr přidáme čokoládu nasekanou na hrubší kousky.
- Máme tedy připraveny dva druhy těsta, a jak si dál uděláte muffiny, je na vás… pár jen dýňových, pár jen čokoládových, nebo půl na půl.