Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko, 8 Skořápkové plody
Vytisknout recept
Jogurtový koláč s jablky a mandlemi
Mám ráda klasický štrůdl a tak si jeho jablečnou kombinaci občas nějak střihnu do jiného těsta, koláče. Tento jablečný koláč byl hokus pokus a vyšel. Dal by se určitě ještě víc nadupat, ale sem tam jednoduchost je asi víc a potěší. Dobrou chuť.
Pokyny
Do mísy dáme jogurt. Kelímky budeme používat jako měrnou nádobu, tak je nevyhazuje.
K jogurtu přidáme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva a vše důkladně promícháme. Těsto rozetřeme do dortové formy, kterou vyložíme pečícím papírem. Těsto necháme ve formě odpočinout.
Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na větší kousky a promícháme se skořicí.
Mandle dáme do misky, zalijeme trochou vody a necháme na později.
Připravíme si drobenku - máslo, mouku a cukr prsty promneme v drobenku. Pokud děláme drobenku bez laktózy, lepku a cukru, tak nikdy nebude mít konzistenci jako klasická, ale svojí službu splní (kokosový tuk, rýžová mouka, namletý kokos).
Těsto poklademe jablky a posypeme drobenkou (mandle necháme stále ve vodě na později).
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C max. 40 minut. Na posledních 10 minut přidáme mandle, které slijeme a osušíme ubrouskem.