Jogurtový koláč s jablky a mandlemi


Dezert / 20.04.2020
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko, 8 Skořápkové plody

Vytisknout recept
Jogurtový koláč s jablky a mandlemi
Mám ráda klasický štrůdl a tak si jeho jablečnou kombinaci občas nějak střihnu do jiného těsta, koláče. Tento jablečný koláč byl hokus pokus a vyšel. Dal by se určitě ještě víc nadupat, ale sem tam jednoduchost je asi víc a potěší. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
kousků
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
kousků
Suroviny
Pokyny
  1. Do mísy dáme jogurt. Kelímky budeme používat jako měrnou nádobu, tak je nevyhazuje.
  2. K jogurtu přidáme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva a vše důkladně promícháme. Těsto rozetřeme do dortové formy, kterou vyložíme pečícím papírem. Těsto necháme ve formě odpočinout.
  3. Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na větší kousky a promícháme se skořicí.
  4. Mandle dáme do misky, zalijeme trochou vody a necháme na později.
  5. Připravíme si drobenku - máslo, mouku a cukr prsty promneme v drobenku. Pokud děláme drobenku bez laktózy, lepku a cukru, tak nikdy nebude mít konzistenci jako klasická, ale svojí službu splní (kokosový tuk, rýžová mouka, namletý kokos).
  6. Těsto poklademe jablky a posypeme drobenkou (mandle necháme stále ve vodě na později).
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C max. 40 minut. Na posledních 10 minut přidáme mandle, které slijeme a osušíme ubrouskem.