Kuře s pomeranči
Mám moc ráda kombinace slané a sladké chuti k masu, což pomeranče a zázvor zaručení splňují. Doporučuji naložit rovnou větší množství a na každé party budete za hvězdu. Při podávání s rozpečenou bagetkou nezbyde zaručeně ani kapka šťávy. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
2porce 10minut
Doba vaření Doba nečinnosti
35minut 1hodina
Porce Doba přípravy
2porce 10minut
Doba vaření Doba nečinnosti
35minut 1hodina
Suroviny
Pokyny
  1. z jednoho pomeranče a limetky vymačkáme šťávu, smícháme s hořčicí, sojovkou, olejem, nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem
  2. maso očistíme, nakrájíme na větší kostky a naložíme do marinády alespoň na 1 hodinu, ideálně přes noc
  3. pečeme v předehřáté troubě na 200 st. C max. 35 minut
  4. na posledních 7 minut na maso nalijeme med
  5. druhý pomeranč očistíme, rozdělíme na měsíčky a podáváme s masem a bagetkou
Poznámky k receptu

Tip…

Zkuste místo prsou do marinády naložit křídla nebo stehna, jen dle typu masa hlídejte správné propečení.