Kuskus salát se zázvorem a tuňákem


Hlavní chod / 08.08.2018
Alergeny: 1 Lepek, 7 Mléko, 9 Celer

Vytisknout recept
Kuskus salát se zázvorem a tuňákem
Kuskus je ideální na studené letní večeře. Zázvor mu dodá punc exotiky a báječně salát zvýrazní. Dobrou chuť.
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
porce
Suroviny
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. na másle osmahneme cibulku dozlatova
  2. kuskus přidáme k cibulce a opražíme stačí 3 minutky, stále mícháme
  3. opražený kuskus zalijeme vývarem a dusíme do měkka
  4. hotový kuskus zasypeme zázvorem a necháme dojít pár minut
  5. kuskus necháme vychladnout cca. 40 minut, občas promícháme
  6. do vychladlého kuskusu vmícháme tuňáka, fazole, kukuřici
  7. rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky a přidáme ke kuskusu
  8. dle potřeby dosolíme (nakládané kukuřice a fazole často bývají solené)
Poznámky k receptu

Tip...

Hotový salát dávám ještě na 20 minut vychladit, aby všechny ingredience měli při podávání stejnou teplotu.