Malinový chléb s černým čajem


Dezert, Snídaně / 17.05.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce

Vytisknout recept
Malinový chléb s černým čajem
Rádi snídáme sladké dobroty, tak si vymýšlíme různé vlastní pečivo a tento chleba je jednou z nich. Snídaňový chlebík malinko jinak, který vydrží v lednici pár dní v parádní svěžesti, no tedy, jestli ho dobře schováte. Dobrou chuť.
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
porcí
Suroviny
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. uvaříme čaj, silněji vylouhujeme (8 minut)
  2. do vychladlého čaje vmícháme javorový sirup, namočíme do směsi sušené maliny a necháme alespoň 15 minut odpočinout
  3. v míse promícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a kardamon
  4. vmícháme vejce a čaj s malinami
  5. pečící formu na biskupský chlebíček/sekanou vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto
  6. necháme 5 minut odpočinout a pečeme hodinu v troubě na 190 st. C
Poznámky k receptu

Tip - chleba podávejte s marmeládou dle vlastní volby nebo třeba ořechovým máslem. U nás vede borůvkový marmoška a navrch pár lístků máty.