Malinový chléb s černým čajem
Rádi snídáme sladké dobroty, tak si vymýšlíme různé vlastní pečivo a tento chleba je jednou z nich. Snídaňový chlebík malinko jinak, který vydrží v lednici pár dní v parádní svěžesti, no tedy, jestli ho dobře schováte. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
10porcí 30minut
Doba vaření
60minut
Porce Doba přípravy
10porcí 30minut
Doba vaření
60minut
Suroviny
Pokyny
  1. uvaříme čaj, silněji vylouhujeme (8 minut)
  2. do vychladlého čaje vmícháme javorový sirup, namočíme do směsi sušené maliny a necháme alespoň 15 minut odpočinout
  3. v míse promícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a kardamon
  4. vmícháme vejce a čaj s malinami
  5. pečící formu na biskupský chlebíček/sekanou vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto
  6. necháme 5 minut odpočinout a pečeme hodinu v troubě na 190 st. C
Poznámky k receptu

Tip – chleba podávejte s marmeládou dle vlastní volby nebo třeba ořechovým máslem. U nás vede borůvkový marmoška a navrch pár lístků máty.