Alergeny: 8 Skořápkové plody
Vytisknout recept
Mandlová panenka s olivami a rajčátky
Máte rádi chuť léta? Tak tento recept je přesně ten, který vám léto připomene. Je to snadné a chuťově krásně barevné.
Není třeba další příloha, i když křupavá bagetka s mandlemi a olivami rozhodně chuti neuškodí. Dobrou chuť.
Pokyny
Panenku očistíme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a panenku ze všech stran prudce opečeme, aby se maso zatáhlo.
Olivy nakrájíme na tenké plátky, promícháme s mandlemi a olejem, lehce osolíme a opepříme.
Do pekáčku přendáme maso i s výpekem a na něj dáme směs oliv a mandlí.
Troubu si předehřejeme na 200 °C a panenku pečeme 20 minut.
Do pekáčku přidáme rozpůlená rajčátka a pečeme ještě 10 minut, aby rajčátka pustila šťávu.
Podáváme s natrhanou bazalkou a klidně bez další přílohy, maso si s mandlemi a olivami vystačí.