Mandlová panenka s olivami a rajčátky
Máte rádi chuť léta? Tak tento recept je přesně ten, který vám léto připomene. Je to snadné a chuťově krásně barevné. Není třeba další příloha, i když křupavá bagetka s mandlemi a olivami rozhodně chuti neuškodí. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
4porce 10minut
Doba vaření
35minut
Porce Doba přípravy
4porce 10minut
Doba vaření
35minut
Suroviny
Pokyny
  1. Panenku očistíme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a panenku ze všech stran prudce opečeme, aby se maso zatáhlo.
  2. Olivy nakrájíme na tenké plátky, promícháme s mandlemi a olejem, lehce osolíme a opepříme.
  3. Do pekáčku přendáme maso i s výpekem a na něj dáme směs oliv a mandlí.
  4. Troubu si předehřejeme na 200 °C a panenku pečeme 20 minut.
  5. Do pekáčku přidáme rozpůlená rajčátka a pečeme ještě 10 minut, aby rajčátka pustila šťávu.
  6. Podáváme s natrhanou bazalkou a klidně bez další přílohy, maso si s mandlemi a olivami vystačí.