Perník bez cukru – s jablky, ořechy a kokosem


Dezert / 14.03.2021
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko, 8 Skořápkové plody

Vytisknout recept
Perník bez cukru - s jablky, ořechy a kokosem
Máte rádi perníkovou chuť? Já ano a dříve jsem si ráda kupovala cokoliv perníkového, ale dnes to nejde, všude je laktóza. Tedy občas doma perník peču. Dělám to tak nějak od oka a podle momentální nálady co do něj dát. Tak jsem si konečně jeden recept na model, který nám dnes chutnal napsala. Tady je a je bez cukru. A jestli chcete perníkovou chuť pořádně cítit, tak si do něj přidejte navíc lžíci perníkového koření, já ho měla málo, tak to byl jen takový perníkový vánek. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
kousků
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
kousků
Suroviny
Pokyny
  1. Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců.
  2. Ořechy pokrájíme na menší kousky.
  3. V míse důkladně smícháme jablka, ořechy, rozinky, kokos, mouku, vejce, prášek do perníku, kakao, olej, mléko a jogurt.
  4. Pekáček si vyložíme pečicím papírem a těsto přendáme, rovnoměrně rozprostřeme a necháme 5 minut odpočinout.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 30 minut, kontrolujeme párátkem.
  6. Čokoládu rozpustíme s mlékem ve vodní lázni.
  7. Perník vyndáme z trouby a pár minut necháme vychladnout. Potřeme čokoládou a posypeme kokosem.