Pindrušovy portobello žampiony s piniemi
Celý život nejím houby, až tyhle Pinrdušovy báječné portobello žampiony jsem vzala na milost. Jsou super, a když si do nich nedáte sýr, tak jako já, tak v nich, světe div se, není žádný alergen, Naučil mě je jeden švýcarský zapálený kuchař, který se přezdívky Pindrušák už asi nezbaví. Jestli někdo z vás viděl prehistorickou pohádku o Pindruších, tak pochopí, že portobello kloboučky jsou jako ty jejich. Zdar dobrému jídlu a švýcarské pohostinnosti. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
1porce 5minut
Doba vaření Doba nečinnosti
20minut 30minut
Porce Doba přípravy
1porce 5minut
Doba vaření Doba nečinnosti
20minut 30minut
Suroviny
Pokyny
  1. žampiony nejdříve zbavíme nohy a očistíme
  2. připravíme si marinádu – smícháme balzamikový ocet, olej, sůl, pepř a natrhanou bazalku na menší kousky
  3. česnek nožem rozetřeme do pasty a potřeme vnitřek žampionů
  4. žampiony dáme do zapékací misky a posypeme piniemi
  5. marinádu nalijeme na žampiony a nechám alespoň 30 minut marinovat
  6. troubu předehřejeme na funkci gril na 200 st. C a grilujeme max. 20 minut
  7. podáváme s opečeným chlebem pokapaným olivovým olejem
Poznámky k receptu

Báječná je i verze, kdy na posledních pár minut žampiony posypete parmezánem nebo jeho vege verzí.