Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 45 minut |
Porce |
kusů
|
Suroviny
- 100 g pšeničná celozrnná mouka náhrada: špaldová, bezlepková mouka
- 100 g mandlová mouka náhrada: rýžová mouka
- 4 kusy vejce náhrada: 80g Hraška Vanilka + 160 ml voda
- 180 g kokosový cukr
- 250 g měkký tvaroh náhrada: kokosová zakysanka
- 150 ml rýžové mléko
- 6 ks jablko
- 2 lžičky prášek do pečiva náhrada: bezlepkový prášek do pečiva
- 3 hrsti lískové ořechy náhrada: arašídy natural
- 3 hrsti mandle náhrada: pinie
- 4 lžičky skořice
- 4 lžičky kokosový cukr
Suroviny
|
|
Pokyny
- bílky vyšleháme do pevna
- žloutky utřeme s cukrem, přidáme tvaroh, rýžové mléko a obě mouky
- bílky přidáme do těsta a nakonec lehce vmícháme prášek do pečiva
- jablka očistíme, dvě nastrouháme a přidáme do těsta, ostatní pokrájíme na větší kostičky
- polovinu ořechů a mandlí pokrájíme na menší kousky a také přidáme do těsta
- těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečo papírem a navrch poklademe jablkovými kostičkami
- skořici smícháme s cukrem, přidáme ořechy a mandle a touto směsí posypeme koláč
- pečeme v předehřáté troubě na 190 st. C max. 45 minut
Poznámky k receptu
Tip ...
Je těžké nahradit chuť mandlí a lískových ořechů, ale pokud je nemůžete, tak zkuste pinie a arašídy s jablky a skořicí si také rozumí.