Rychlé risotto ala Itálie
Jak je z mých receptu vidět, tak rýže je se mnou stále a všude. Byla se mnou letos i na festivale ve Varech a to díky mé kolegyni Saše. Tenhle recept je její a báječně mi zpříjemnil šílenost stravování v tom zmatku. Takže díky Sašo a dobou chuť.
Porce Doba přípravy
6porcí 20minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
6porcí 20minut
Doba vaření
20minut
Suroviny
Pokyny
  1. na 2 lžících oleje orestujeme cibulku pokrájenou na malé kostičky, přidáme rýži a promícháme
  2. zalijeme vývarem a dusíme 10 minut, stále hlídáme a promícháváme
  3. na druhých 10 minut přilijeme víno a dusíme do změknutí
  4. fazolové lusky podusíme v osolené vodě do poloměkka, pokud máme lusky mražené, tak je přidáme na posledních 5 minut k rýži rovnou
  5. kuřecí maso osmahneme na zbylém oleji a slanině do zezlátnutí a přidáme k rýži
  6. na talíři postrouháme parmezánem