Slaný rýžový koláč


Hlavní chod / 22.03.2018
Alergeny: 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Slaný rýžový koláč
Rýžový koláč, ve slané podobě, je fajn v teplé i studené verzi. S pořádnou dávkou parmezánu je neodolatelný. Podávaný s lehkým salátkem ho doladíte k dokonalosti. Dobrou chuť.
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porcí
Suroviny
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. rýži uvaříme v rýžovaru, případně vaříme v hrnci do změknutí
  2. uvařenou rýži zalijeme mlékem a smícháme s kořením a vejci
  3. slaninu opražíme na pánvi spolu se šunkou a na pár posledních minut přidáme nadrobno pokrájený česnek
  4. do rýže vmícháme slaninu se šunkou a zapékáme 20 minut 190 st. C
  5. na posledních 5 minut posypeme parmezánem, aby se vytvořila krusta
Poznámky k receptu

Jakou rýži použít? Pro tento koláč mám nejraději arborio rýži, ale ani basmati není vůbec špatná.