Švestkový koláč se skořicí


Dezert / 26.07.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Švestkový koláč se skořicí
Švestkových koláčů s mákem nebo drobenkou už tu bylo dost. Zde recept na novinku se švestkami malinko jinak. Musím říct, že i mě to mile překvapilo. Ať žije improvizace a zdravá dvakrát. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porcí
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme s trochou soli pevný sníh
  2. žloutky utřeme s cukrem do hladké směsi, přidáme mléko a olej
  3. mouku smícháme se skořicí a vanilkou a přidáme k žloutkové směsi
  4. do vzniklého těsta přidáme sníh z bílků a na závěr lehce vmícháme prášek do pečiva
  5. kulatou formu vyložíme papírem na pečení, nalijeme těsto a necháme 5 minut odpočinout
  6. pečeme max. 35 minut na 190 st. C
  7. prvních 5 minut pečeme těsto samotné, až následně přidáme odpeckované a na menší kousky nakrájené švestky
  8. na posledních 10 minut posypeme švestky cukrem se skořicí
Poznámky k receptu

Tip ...

Když použijete slunečnicovou mouku, tak bude koláč nejen přirozeně bezlepkový, ale chytne příjemně jemnou ala perníkovou chuť.