Švestkový koláč se skořicí
Švestkových koláčů s mákem nebo drobenkou už tu bylo dost. Zde recept na novinku se švestkami malinko jinak. Musím říct, že i mě to mile překvapilo. Ať žije improvizace a zdravá dvakrát. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
12porcí 15minut
Doba vaření
35minut
Porce Doba přípravy
12porcí 15minut
Doba vaření
35minut
Suroviny
Pokyny
  1. oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme s trochou soli pevný sníh
  2. žloutky utřeme s cukrem do hladké směsi, přidáme mléko a olej
  3. mouku smícháme se skořicí a vanilkou a přidáme k žloutkové směsi
  4. do vzniklého těsta přidáme sníh z bílků a na závěr lehce vmícháme prášek do pečiva
  5. kulatou formu vyložíme papírem na pečení, nalijeme těsto a necháme 5 minut odpočinout
  6. pečeme max. 35 minut na 190 st. C
  7. prvních 5 minut pečeme těsto samotné, až následně přidáme odpeckované a na menší kousky nakrájené švestky
  8. na posledních 10 minut posypeme švestky cukrem se skořicí
Poznámky k receptu

Tip …

Když použijete slunečnicovou mouku, tak bude koláč nejen přirozeně bezlepkový, ale chytne příjemně jemnou ala perníkovou chuť.