Třešňové muffiny


Dezert / 19.07.2020
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce

Vytisknout recept
Třešňové muffiny
Třešně jsou pro mě tak sladké ovoce, že se dá ubrat v receptech s nimi na cukru. Nebo ještě lépe klasický cukr nahradit. V těchto muffinech je nahrazen rýžovým sirupem, který celkově méně sladí, tedy pokud máte rádi muffiny opravdu sladké, tak jim sirupu dopřejte o 50 g více. Jsou krásně křehké a šťavnaté a přirozeně bez laktózy, takže značka ideál. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
ks
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
ks
Suroviny
Pokyny
  1. V míse smícháme rýžový sirup se žloutky (bílky si dáme zvlášť). Přidáme rýžové mléko a kokosový olej, důkladně utřeme dohladka.
  2. Do mouky vmícháme prášek do pečiva a společně přidáme do mísy, promícháme.
  3. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a vmícháme zlehka do těsta.
  4. Třešně odpeckujeme a rozpůlíme.
  5. Do formy na muffiny si dáme papírové košíčky a do nich nalijeme těsto, zatím jen na dno. (můžeme použít i jen papírové košíčky, bez formy, nebo naopak jen formu)
  6. Do každého košíčku dáme pár třešní a dolijeme těsto až po okraj.
  7. Navrch přidáme další třešně (do každého muffinu patří cca. 6 půlek třešní).
  8. Toto množství těsta je na cca. 15 ks muffinů, záleží jakou máme velikost formy / košíčků.
  9. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C max. 30 minut.