Tvarohovo – kakaový koláč s jablky a mandlemi


Dezert / 13.09.2020
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko, 8 Skořápkové plody

Vytisknout recept
Tvarohovo - kakaový koláč s jablky a mandlemi
Ráda dělám koláče jen tak od oka, těším se vždycky na tu novou chuť. Občas se nezadaří, ale většinou ano a pak je radost o to větší. Dneska se zadařilo a tento koláč je super easy a chuťově prima. Jen pokud máte rádi opravdu sladké dezerty, tak si ho víc oslaďte, případně přidejte pár lžic rozinek do tvarohu. Já mám ráda chuť jablek, kakaa a tvarohu jen s trochou cukru. Dobou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
porcí
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. v míse smícháme mouku, kakao, skořicový cukr a mandle
  2. přidáme máslo nakrájené na malé kousky, rukou prohněteme do drobenkové konzistence
  3. do kulaté formy na dort / koláč dáme na dno pečící papír
  4. 2/3 těsta nasypeme do formy a pomocí lžíce přimáčkneme ke dnu, zbylou 1/3 necháme na poslední vrstvu koláče
  5. tvaroh smícháme s vejci, vanilkovým cukrem a dáme jako další vrstvu na těsto
  6. jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na menší kousky a v misce smícháme se skořicovým cukrem a mandlemi
  7. na tvaroh dáme jablka s mandlemi a cukrem a jako poslední vrstvu dáme zbylou 1/3 těsta
  8. pečeme v troubě předehřáté na 190 °C max. 40 minut