Máte rádi zvláštní kombinace chutí? Já jisto jistě ano. Zkuste tyto brusinkové bochánky s vanilkou a mandlemi. Spojení sladkého a voňavého těsta s lehkou kyselostí čerstvých brusinek je prima změna v tom sladkém předvánočním šílenství. Dobou chuť.
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 35 minut |
Porce |
bochánků
|
Suroviny
- 2 hrnky hladká mouka 1 hrnek mandlová mouka + 1 hrnek pohanková mouka
- 10 lžic moučkový třtinový cukr kokosový cukr
- 1 lžička prášek do pečiva bezlepkový prášek do pečiva
- 125 g máslo máslo bez laktózy / kokosové máslo
- 1/2 hrnku mléko polotučné kravské mléko bez laktózy / mandlové mléko
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 1/2 hrnku mandle hranolky piniová semínka
- 1/2 hrnku čerstvé brusinky
Suroviny
|
|
Pokyny
- Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme.
- Přidáme změklé máslo pokrájené na malé kousky, lehce zapracujeme a zalijeme mlékem s vanilkovým extraktem.
- Těsto zpracujeme rukama a na závěr přidáme mandle a čerstvé, přepůlené brusinky. Oboje do těsta důkladně vpracujeme.
- Z těsta si uděláme stejně velké koule - porce cca. 30 kousků a ty rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a lehce přitlačíme do podoby malé placky.
- Každý kousek potřeme trochou mléka smíchanou s lžičkou cukru.
- V troubě předehřáté na 170°C pečeme max. 35 minut.
Poznámky k receptu
[recipe]